Categories
Recomandari Stiri mondene

Putem sa ne casatorim fara verighete?

Bugetul nostru de nunta este mic, iar perechea de verighete din aur au fost ultima noastra grija. Nu pentru ca nu ne-ar fi interesat, ci pentru ca nu ni le permiteam. Putem sa ne casatorim fara verighete?”

Da, da si da! Desi in biserica exista un moment specific acordat verighetelor, ele nu sunt obligatorii pentru o nunta. In sinea lor, ele sunt un simbol pentru dragostea voastra, dar ea nu depinde de existenta lor. Daca nu va permiteti acum verighetele, nu e niciodata prea tarziu sa le cumparati. Puteti folosi alte simboluri, puteti improviza, puteti adapta. Imaginatia e limita si nimeni nu are dreptul sa va impuna sa le aveti in momentul casatoriei.

Totusi, am vrea sa va propunem cateva solutii…

Nasii sau parintii cumpara verighetele

Nu de putine ori am intalnit pe internet intrebarea daca nasii sau parintii trebuie sa cumpere verighetele. De fapt, nu trebuie nimeni. Dupa cum am zis, ele nu sunt obligatorii, ci un obiect dorit. Daca nu va permiteti sa cumparati verighetele, puteti sa va rugati nasii sau parintii ca, in locul banilor oferiti ca dar de nunta, sa va cumpere verighetele.

Cel mai probabil vor accepta, daca nu veti insista ca asta e „datoria” lor. Sinceritatea intotdeauna ajuta. Oameni suntem cu totii.

Totusi, daca ei spun „da” si mergeti impreuna sa cumparati verighetele, trebuie sa tineti cont de o regula de bun simt. Probabil ei vor vrea sa alegeti ceva care sa va faca placere cu adevarat, insa asta nu trebuie sa coste foarte mult. Si parintii sau nasii sunt oameni, cu un anumit nivel financiar, care fac sacrificii si economii pentru nunta noastra, asa ca nu trebuie sa intindeti coarda. Alegeti un model modest, simplu, frumos, care sa nu le faca gaura in buget. Si fiti multumiti de ele.

Ganditi din perspectiva asta: inainte nu aveati deloc verighete. Oamenii astia va ajuta sa le aveti. Devin, astfel, nu doar un simbol pentru dragostea voastra, ci si un simbol a iubirii pe care acestia v-o poarta. Iubiti-i si voi pe ei si nu ii puneti in situatia proasta de a nu avea ce manca acasa sau bani pentru copii, din cauza mofturilor voastre. Ei au sa fie de acord cu orice veti alege, dar asta are sa fie un indicator pentru respectul si grija pe care le purtati fata de ei.

Prietenii va pot ajuta

In peripetiile noastre prin grupurile de viitoare mirese de pe Facebook, am gasit o idee interesanta: darul inainte de nunta.

Rugati-va prietenii care stiti ca vor participa la nunta voastra sa va ajute sa va cumparati verighetele. Nu insistati daca nu vor, dar incercati. Unii se vor simti bine ca ii implicati in nunta voastra, asa ca nu vor ezita sa va ajute. Cel mai probabil, la nunta vor pune alti bani in plic. Asa sunt oamenii fata de persoanele care le sunt dragi: inimosi.

Iar daca nu reusiti sa cumparati verighete, nu e nimic. Aveti o viata inainte sa le achizitionati. Momentul cumpararii lor poate fi un eveniment in sine, la care invitati cativa prieteni pentru a va reimprospata juramintele. Nimic mai frumos.